Program

Internacionalni vrtić Vrapčići je mesto gde deca dobijaju svoju prvu kartu za stvarni svet – školu. Tu stiču svoje prvo obrazovanje. Za nas je obrazovanje podjednako važno koliko i igra i druženje. Zato je naš nastavni program bogat i obuhvata jezičko, intelektalno, kulturno i fizičko obrazovanje, sve što je potrebno za njihov svestran razvoj.

Mi želimo da našim “vrapčićima” pružimo sve što bi smo sami hteli da dobijemo u njihovom uzrastu, da napravimo od njih svestrano razvijene, otvorene ličnosti koje su sigurne u sebe, upoznate sa različitim jezicima i kulturama i sa perspektivom nastavka obrazovanja u najboljim obrazovnim ustanovama Srbije i sveta! 

PROGRAM VRTIĆA

KAKO RADIMO SA DECOM?

U našem vrtiću se govori isključivo engleski, svaki dan, sve vreme. Na engleskom komuniciramo, na engleskom se igramo i pevamo pesmice. Naše vaspitačice pokazuju deci sve o čemu pričaju. Na taj način deca nauče da sama formiraju rečenice i vremenom počnu da govore engleski prirodno, kao drugi osnovni jezik.

Mi aktivno učimo i nemački. Osmislili smo specijalan program za vašu decu kako bi ih zainteresovali za spontano učenje nemačkog jezika kroz časove, igru i druženje. Tako ona usvajaju nove reči i uče jezik bez poteškoća. Kroz nekoliko meseci vaše dete će naučiti puno novih reči na nemačkom jeziku i usvojiti fraze iz svakodnevnog govora.

U našem vrtiću deca mogu da veoma dobro nauče i da dobiju osnovna znanja iz kineskog jezika čije se učenje nudi fakultativno.

U Vrapčićima deca uče glumu, pevanje, ples i balet, treniraju sport i borilačke veštine.

Image
Image
Image
Image

Pogledajte šta Vaše dete dobija ako se odlučite za naš program.
Upis tokom cele godine!

 

ŠTA JE NAŠ CILJ I KAKO GA POSTIŽEMO?

U našem vrtiću sprovodimo program koji podstiče spoznajni, društveni, duhovni, osećajni i telesni rast i razvoj. Podstičemo i osposobljavamo decu za sve oblike sporazumevanja, kao i umetničkog izražavanja kroz pokret, muziku i likovno. Deca se kod nas slobodno igraju i rade, kreću, brinu o okolini, komuniciraju sa prijateljima i odraslima i stiču raznovrsne veštine.

Da bi mame i tate bile upoznate kako “vrapčići” rastu i napreduju u vrtiću obezbeđen je:

  • dijalog sa roditeljima
  • regularni izveštaji i evidencija napretka deteta
  • direktan dijalog sa vaspitačima i stručnim saradnicima

U procesu učenja mi ne kritikujemo decu, jer svako dete iz svake obrazovne grupe mora da ima svoj pogled na svet. Ali, istovremeno sarađujemo sa ostalim članovima porodice kako bi gajili zajedničke vrednosti u pogledu vaspitanja i u vrtiću i u porodici.

Ovim pristupom podržavamo prirodnu želju dece da uče, razvijamo njihovo kritičko razmišljanje i inidvidualnost u procesu učenja.

 

KAKO MI BRINEMO ZA ZDRAVLJE DECE I NJIHOVU ISHRANU?

Naš moto je “zdrav duh u zdravom telu”. Naš cilj je zaštita zdravlja dece, formiranje kulture zdravlja i motivacija dece da se vodi zdrav život. Zato vaspitači svakog jutra sa decom rade gimnastiku. Svaki dan ih vode u šetnju. To je dodatak našem sportskom programu.

Posebnu pažnju posvećujemo zdravoj ishrani dece, jer je ona, pored fizičke aktivnosti, temelj njihovog zdravlja i uspeha u učenju. Ishrana u našem vrtiću bazirana je na zdravim i ukusnim proizvodima iz sertifikovanih uzgajivačnica. Mi veoma brinemo o hrani koju nudimo deci. Naš kuvar, sa kojim  godinama sarađujemo, sastavlja svoje menije pod nadzorom nutricioniste. Dnevni meni je prilagođen uzrastu dece i kaloričnoj vrednosti jela. Naš fokus je na povrću i voću, pored ribe. Mi koristimo nemasnu hranu i važno nam je da deca razumeju kakvu hranu jedu, na primer zašto je ponekad važno da pojedu svežu šargarepu.

Kompletna ishrana u vrtiću je raspodeljena u 4 obroka i čine je zdrav doručak i užina (kaše i voće), supe, kuvana jela i salate. Iz ishrane su izbačeni prženi i veštački obroci. Jelovnik se sastavlja na 10 dana i roditelj svakodnevno može da se upozna sa sadržajem jelovnika.

 

PREDŠKOLSKI PROGRAM

Cilj predškolskog programa je da sistematskim radom obezbedimo kontinuitet u vaspitanju, obrazovanju i podsticanju celovitog razvoja deteta kroz sticanje znanja, veština i navika za dalje uspešno školovanje. Glavni zadatak predškolskog programa je razvoj i unapređivanje telesnih, emocionalnih i spoznajnih potencijala deteta, s naglaskom na socijalizaciju dece.

Internacionalni vrtić „Vrapčići“

Radno vreme

  Ponedeljak - Petak
07:30 – 18:00

Pratite nas

Please publish modules in offcanvas position.