Gradske lisice osvajaju Beograd

Specijalni program Internacionalnog vrtića “VRAPČIĆI”

“Gradska lisica osvaja Beograd”

Deci nije potrebna oaza za igranje, oni žele da učestvuju u istraživanju okruženja!

Pođite sa mnom! Otkrijte grad zajedno sa nama!

Gradske lisice upoznaju ljude, posmatraju profesionalne ljude u svojim aktivnostima. Otkrivaju gradske životinje u svim uglovima i ćoškovima. Unose život i boju u grad.

Preko dana pričamo engleski, svaki dan se bavimo sportom, idemo u gradske parkove i jednom nedeljno idemo na izlet!

Gradske lisice na putu

Mi želimo da istražimo prirodu celim telom-percepcija, boja, oblik, pokret, miris i zvuk su od velike važnosti. Mi se upoznajemo sa našim životnim snovima. Mi posmatramo sezonske promene, kao i otkrića dece i pomažemo im da obrade priče, pesme i rituale, i sve to radimo na engleskom jeziku!

Deca otkrivaju okolinu svim svojim čulima. Svet je otvoren za njih za viđenje, slušanje, ukus, miris, dodir, iskustvo. Gde drugde nego na otvorenom čula mogu biti obučena, razvijena, promovisana? Svakog dana idemo u gradsku prirodu. Istovremeno, veliki akcenat stavljamo na zajedništvo. Deca treba da budu deo aktivnosti, da budu ukljucena, i da nastave sa svojim istraživačkim nagonom.

Kao što ime “Gradske lisice” nalaže, tražimo sve sto puzi, beži i već zeleni u gradu. U neposrednoj blizini našeg objekta postoji mnogo parkova i mnogo načina za upoznavanje sa prirodom, ali pored istraživanja neposredne okoline, jednom nedeljno imamo izlete i obilazimo i druge delove Beograda.

Opremljeni lupom, kutijom za ispitivanje, flašom, prikuljamo prirodne resurse, popunjavamo naše rančeve sa kamenjem, školjkama, puževa, šišarkama. Prirodni materijal služi kao nestruktuisana igra i zanatski materijal. Želimo da pozovemo na orijentisani dizajn i eksperimentisanje.

Letnji program za decu

Harmonija sa prirodom

Ekološka svest se sastoji od nekoliko faktora. Temelj je znanje o našem okruženju, znanje o životinjama, biljkama, ekosistemima i problemima sa životnom sredinom. Deca treba da nauče kako da se međusobno povežu sa prirodom u skladu sa svojim godinama. Znanje o životnoj sredini daje pozitivnu ekološku orijentaciju koja kontroliše ekološko ponašanje. Ako su deca svesna važnosti čiste životne sredine, neće tek tako bacati otpad. Deca “VRAPČIĆA” su podržana u svojoj potrebi da otkriju i dobiju odgovore na pitanja o ekološkim procesima, na osnovu primera i informacija koje odgovaraju njihovom uzrastu. Posmatra se fauna i flora, divi se i, ako je potrebno, identifikuje, ali se ne uništava.

Mi iza sebe ostavljamo netaknutu prirodu!

Gradska lisica osvaja Beograd

Upoznaj naš divan grad, pun zanimljivih mesta, zgrada, spomenika, muzeja i ljudi. Puno toga što saznaš tokom osvajanja lepog Beograda ispričaj drugarima, kako bi znali u kom okruženju žive. Zapamti, zabeleži i prenesi svoje utiske u pričama i rukotvorinama.

U naš svakodnevni letnji program “Gradska lisica osvaja grad” su uključeni:

  • Svakodnevna komunikacija na engleskom jeziku
  • Svakodnevne sportske aktivnosti u trajanju od 2 sata
  • Svakodnevi izlasci u parkove i dvorište
  • Zdravi i ukusni obroci
  • Tematske radionice(kuvanje, kaligrafija, rukotvorine i mnogo toga još)
  • Jednom nedeljno idemo na izlet kako bismo se upoznali sa čarolijama našeg grada

Dođi i priključi se našem družnom timu gradskih lisica!

Letnji program za decu

Internacionalni vrtić „Vrapčići“

Radno vreme

  Ponedeljak - Petak
07:30 – 18:00

Pratite nas

Please publish modules in offcanvas position.