Boravak za decu na Vračaru

PO ČEMU SE VRTIĆ VRAPČIĆI RAZLIKUJE OD DRUGIH PRIVATNIH VRTIĆA

Sagledali smo više aspekata i istakli bi sledeće:
 • Mogućnost celodnevnog boravka u vrtiću (7.30 - 18.00)
 • U Vrapčićima se sve vreme priča na engleskom i intenzivno uči nemački jezik. Kod nas postoji mogućnost da dete uči i kineski jezik.
 • Mogućnost večernjeg (18.00 – 22.00) i noćnog boravka (18.00 –10.00 sledećeg dana) za decu iz vrtića i za školsku decu
 • Dijalog sa roditeljima: regularni izveštaji i evidencija napretka deteta, direktan dijalog sa vaspitačima i stručnim saradnicima
 • Česte priredbe i nastupi na javnim scenama Beograda – aktivno učešće dece u kulturnom životu grada
 • Kuća u kojoj je vrtić ograđena je sa svih strana i u nju se ulazi kroz duplu kapiju, sve je pokriveno video nadzorom, tako da je bezbednost vaše dece zagarantovana
 • Nudimo prevoz dece iz bilo kog kraja Beograda «od vrata do vrata». Prevoz dece se vrši uz poštovanje svih propisa i mera bezbednosti
Image

Mi imamo 3 vrste boravka.

image

Boravak u vrtiću
za decu od 2 do 7 godina
7:30 - 18:00.

 • Ceo dan pričamo samo na engleskom
 • Tri puta nedeljno obrazovni program na engleskom: razvoj govora, načela matematike, svet oko nas.
 • Estetsko vaspitanje (slikanje, rad s plastelinom, aplikacija)
 • Muzička kultura i fizička kultura (vežbe, balet, ples, sport, karate)
 • Boravak na otvorenom (dvorište i park)
 • Zdrava i izbalansirana ishrana (4 puta dnevno)
 • Praćenje zdravstvenog stanja deteta

Večernji boravak
18:00 - 22:00
Cena 5€/sat

Mi smo fleksibilni. Ukoliko morate da ostanete duže na poslu, da završite neke obaveze, ukoliko vam je iskrsla nepredviđena situacija ili vam je jednostavno potreban predah možete vašeg mališana ostaviti u vrtiću do 22 časa.

Večera je organizovana.

image
image

Noćni boravak
18:00 - 10:00 vikendom i 18:00 - 8:00 radnim danom
Cena 30€/noć

Mi smo tu za vas. Ukoliko želite da izađete sa prijateljima, u bioskop, pozorište ili vam je jednostavno potreban predah, vaše dete može da ostane u vrtiću odmah nakon završetka boravka od 18.00 sve do 10.00 časova ujutru sledećeg dana, uz večeru i doručak.

Specijalni letnji program vrtića i boravka za decu “VRAPČIĆI”

“GRADSKA LISICA osvaja Beograd”

Deci nije potrebna oaza za igranje, oni žele da učestvuju u istraživanju okruženja!

Pođite sa mnom! Otkrijte grad zajedno sa nama!

Gradske lisice upoznaju ljude, posmatraju profesionalne ljude u svojim aktivnostima. Otkrivaju gradske životinje u svim uglovima i ćoškovima. Unose život i boju u grad.

Preko dana pričamo engleski, svaki dan se bavimo sportom, idemo u gradske parkove i jednom nedeljno idemo na izlet!

Image
Image
Image
Image

Gradske lisice na putu

Mi želimo da istražimo prirodu celim telom-percepcija, boja, oblik, pokret, miris i zvuk su od velike važnosti. Mi se upoznajemo sa našim životnim snovima. Mi posmatramo sezonske promene, kao i otkrića dece i pomažemo im da obrade priče, pesme i rituale, i sve to radimo na engleskom jeziku!

Deca otkrivaju okolinu svim svojim čulima. Svet je otvoren za njih za viđenje, slušanje, ukus, miris, dodir, iskustvo. Gde drugde nego na otvorenom čula mogu biti obučena, razvijena, promovisana? Svakog dana idemo u gradsku prirodu. Istovremeno, veliki akcenat stavljamo na zajedništvo. Deca treba da budu deo aktivnosti, da budu ukljucena, i da nastave sa svojim istraživačkim nagonom.

Kao što ime “Gradske lisice” nalaže, tražimo sve sto puzi, beži i već zeleni u gradu. U neposrednoj blizini našeg objekta postoji mnogo parkova i mnogo načina za upoznavanje sa prirodom, ali pored istraživanja neposredne okoline, jednom nedeljno imamo izlete i obilazimo i druge delove Beograda.

Opremljeni lupom, kutijom za ispitivanje, flašom, prikuljamo prirodne resurse, popunjavamo naše rančeve sa kamenjem, školjkama, puževa, šišarkama. Prirodni materijal služi kao nestruktuisana igra i zanatski materijal. Želimo da pozovemo na orijentisani dizajn i eksperimentisanje.

image

Harmonija sa prirodom

Ekološka svest se sastoji od nekoliko faktora. Temelj je znanje o našem okruženju, znanje o životinjama, biljkama, ekosistemima i problemima sa životnom sredinom. Deca treba da nauče kako da se međusobno povežu sa prirodom u skladu sa svojim godinama. Znanje o životnoj sredini daje pozitivnu ekološku orijentaciju koja kontroliše ekološko ponašanje. Ako su deca svesna važnosti čiste životne sredine, neće tek tako bacati otpad.

Deca “VRAPČIĆA” su podržana u svojoj potrebi da otkriju i dobiju odgovore na pitanja o ekološkim procesima, na osnovu primera i informacija koje odgovaraju njihovom uzrastu. Posmatra se fauna i flora, divi se i, ako je potrebno, identifikuje, ali se ne uništava.

Mi iza sebe ostavljamo netaknutu prirodu!

"Gradska lisica" osvaja Beograd

Upoznaj naš divan grad, pun zanimljivih mesta, zgrada, spomenika, muzeja i ljudi. Puno toga što saznaš tokom osvajanja lepog Beograda ispričaj drugarima, kako bi znali u kom okruženju žive. Zapamti, zabeleži i prenesi svoje utiske u pričama i rukotvorinama.

U naš svakodnevni program letnjeg boravka prema programu “Gradska lisica osvaja grad” su uključeni:

 • Svakodnevna komunikacija na engleskom jeziku
 • Svakodnevne sportske aktivnosti u trajanju od 2 sata
 • Svakodnevi izlasci u parkove i dvorište
 • Zdravi i ukusni obroci
 • Tematske radionice(kuvanje, kaligrafija, rukotvorine i mnogo toga još)
 • Jednom nedeljno idemo na izlet kako bismo se upoznali sa čarolijama našeg grada

Dođi i priključi se našem družnom timu gradskih lisica!

image
Image

I TO NIJE SVE...

Imamo ekskluzivne predavače kao što su Konstantin Kostjukov, Mika Aleksić i Oleg Kirejev.

Prvak i direktor Baleta Narodnog pozorišta, koreograf, kao i prvak Baleta Teatra Ševčenko u Kijevu Konstantin Kostjukov u našem vrtiću radi sa decom po metodi čuvenog baletskog pedagoga Agripine Vaganove iz Sankt Peterburga i tako im prenosi metodiku  klasične forme.

Oleg Kirejev je svetski poznati saksofonista i prvi ruski muzičar koji kombinuje etničke džez motive sa narodnim instrumentima. Objavio je 15 albuma džez muzike, a njegov album "Mandala" nominovan je za Gremi nagradu kao najbolji savremeni džez album. Ovaj temperamentni umetnik svetskog glasa deci će držati muzičke radionice i upoznati ih sa svim instrumentima, tako da će deca kada „diplomiraju“ u Vrapčićima znati koji sve instrumenti čine orkestar. Takođe, nudimo im i individualne časove klavira i pevanja.

Sarađujemo sa Karate klubom Žandarmerija, jednim od najuspešnijih karate klubova u Srbiji. Treninge u našem vrtiću drže državni reprezentativci i studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji imaju veliko iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta.

Direktor i su-osnivač “Vrapčića” je Ana Poletaeva, pedagog i profesor istorije, koja se posvetila razvoju na polju pedagogije, usmerivši se na predškolsko obrazovanje. Radno iskustvo stekla je u uglednim školama i gimnaziji, a nastavila ga kroz osnivanje i razvoj višejezičkih vrtića i produženih boravaka.

KOJI JE NAŠ PROGRAM? ŠTA JE NAŠ CILJ I KAKO GA POSTIŽEMO?

U našem obdaništu sprovodimo program koji podstiče spoznajni, društveni, duhovni, osećajni i telesni rast i razvoj. Podstičemo i osposobljavamo decu za sve oblike sporazumevanja, kao i umetničkog izražavanja kroz pokret, muziku i likovno. Deca se kod nas slobodno igraju i rade, kreću, brinu o okolini, komuniciraju sa prijateljima i odraslima i stiču raznovrsne veštine.

Da bi mame i tate bile upoznate kako “vrapčići” rastu i napreduju u vrtiću obezbeđen je:

 • dijalog sa roditeljima
 • regularni izveštaji i evidencija napretka deteta
 • direktan dijalog sa vaspitačima i stručnim saradnicima

U procesu učenja mi ne kritikujemo decu, jer svako dete iz svake obrazovne grupe mora da ima svoj pogled na svet. Ali, istovremeno sarađujemo sa ostalim članovima porodice kako bi gajili zajedničke vrednosti u pogledu vaspitanja i u vrtiću i u porodici.

Istakli bi i...

 • Za svaku nedelju, pravimo poseban plan aktivnosti
 • Svake nedelje slikamo, radimo sa plastelinom, pravimo aplikacije i različite rukotvorine, na taj način naši vrapčići razvijaju maštu svojim rukama.
 • Mi se igramo, družimo se, rastemo, a i dobijamo pravo znanje.
 • Volimo i da učimo, razvijamo govor, učimo da brojimo i upoznajemo svet oko nas. Sve to radimo na engleskom jeziku, kroz posebno osmišljene šarolike aktivnosti.
 • Svaki dan naši vrapčići, obavezno provode vreme u igri i na otvorenom. Imamo svoje malo dvorište, gde redovno izlazimo, igramo se, sadimo biljke i brinemo o njima. A na 100 metara od nas je i Neimarski park, gde takođe vrapčići vole da se igraju i da se druže.
 • Za naše vrapčiće koji vole da pevaju i igraju - odabrali smo najbolje predstavnike kulture - baletsku školu Konstantina Kostjukova i poznatog muzičara i saksofonistu Olega Kirejeva.
 • Tu su i za naše vrapčiće škola glume, sporta i karatea sa Igorom Krstinim – Direktorom karate kluba Žandarmerija, škola stranih jezika engleskog, nemačkog i kineskog.
 • Prostor za naše vrapčiće je opremljen sa puno ljubavi i ukusa, lep nameštaj, oprema, igračke posuđe, zelenilo – sve to kako bi se dete osećalo srećno i prijatno u vrtiću i boravku
 • Naše osoblje su mladi stručnjaci, sa iskustvom u obrazovanju, puno ljubavi prema svojem radu, koji svaki dan žele da napreduju i da proces rada sa decom naprave zanimljivim i uspešnim.
 • U našem vrtiću i boravku imamo i mogućnost večernjeg i noćnog boravka. Odlična mogućnost za roditelje da izađu u bioskop, pozorište, na večeru, a da ostave svoju decu na sigurnom i prijatnom mestu.
 • Pažljivo smo proučili interesovanja i želje roditelja. Većina roditelja žele da njihova deca fakultativno uče jezike, idu na sport, razvijaju se u umetničkom pogledu. Sve to, smo uključili u naš osnovni program, kako roditelj ne bi ima potrebe da traži dodatne aktivnosti za svoje dete van vrtića. Sve te bitne za razvoj deteta aktivnosti, u Vrapčićima predavaju, najbolji predstavnici iz svoje oblasti...
Ovim pristupom podržavamo prirodnu želju dece da uče, razvijamo njihovo kritičko razmišljanje i inidvidualnost u procesu učenja.
Image
Image

KAKO MI BRINEMO ZA ZDRAVLJE DECE I NJIHOVU ISHRANU?

Naš moto je “zdrav duh u zdravom telu”. Naš cilj je zaštita zdravlja dece, formiranje kulture zdravlja i motivacija dece da se vodi zdrav život. Zato vaspitači svakog jutra sa decom rade gimnastiku. Svaki dan ih vode u šetnju. To je dodatak našem sportskom programu.

Posebnu pažnju posvećujemo zdravoj ishrani dece, jer je ona, pored fizičke aktivnosti, temelj njihovog zdravlja i uspeha u učenju. Ishrana u našem vrtiću bazirana je na zdravim i ukusnim proizvodima iz sertifikovanih uzgajivačnica. Mi veoma brinemo o hrani koju nudimo deci.

Naš kuvar, sa kojim  godinama sarađujemo, sastavlja svoje menije pod nadzorom nutricioniste. Dnevni meni je prilagođen uzrastu dece i kaloričnoj vrednosti jela. Naš fokus je na povrću i voću, pored ribe.

Mi koristimo nemasnu hranu i važno nam je da deca razumeju kakvu hranu jedu, na primer zašto je ponekad važno da pojedu svežu šargarepu.

Kompletna ishrana u vrtiću je raspodeljena u 4 obroka i čine je zdrav doručak i užina (kaše i voće), supe, kuvana jela i salate. Iz ishrane su izbačeni prženi i veštački obroci.

Jelovnik se sastavlja na 10 dana i roditelj svakodnevno može da se upozna sa sadržajem jelovnika.

POGLEDAJTE NAŠE VRAPČIĆE

Uvek osmeh, a on govori sve ❤

Balet

Crtanje

Prijateljstvo

Sitna motorika

Igra

Učimo engleski

Kreativnost

Igra u prirodi

Akcija

Dajemo10% popusta za upis dece do kraja septembra

Dajemo
10% popusta
za upis dece do kraja septembra

Dragi roditelji,

Termin OTVORENIH VRATA je prilagođen Vašim obavezama. Ostavite nam Vaš broj telefona u kontakt formi ispod ili nas pozovite, kako bi se dogovorili o poseti našem vrtiću i informisali o našoj ponudi i svemu što vas zanima u vezi sa Vrapčićima. Adresa našeg privatnog obdaništa je Kornelija Stankovića 19, Vračar (Neimar). Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Zakažite svoju posetu, i uverite se, da smo pravi izbor za vas. Pozovite nas ili nas kontaktirajte putem forme ispod!
Molimo popunite obavezno polje.
Molimo popunite obavezno polje.
Molimo popunite obavezno polje.

Internacionalni vrtić „Vrapčići“

Radno vreme

  Ponedeljak - Petak
07:30 – 18:00

Pratite nas

Please publish modules in offcanvas position.