Privatno obdanište Vrapčići | Vračar, Neimar, Čubura

Dragi roditelji, ukoliko ste sa Vračara, Neimara, Čubure...

 • I mučite se sa izborom privatnog obdaništa za vaše dete, pročitaj te makar prvih 5 rečenica ovoga teksta. Znamo da izbor nije laka odluka.
 • Zato smo za Vas, spremili KRATAK VODIČ za UPIS
 • Pogledajte šta Vaše dete dobija, ako se odlučite za naš program.
Image

DA LI JE PRIVATNO OBDANIŠTE BOLJE OD DRŽAVNOG?

Roditelji imaju večitu dilemu da li je bolje opredeliti se za državno ili za privatno obdanište.

Šta je prednost pivatnih obdaništa?

 1. Rad sa decom u malim grupama
 2. Individualni pristup detetu
 3. Prostor i opremljenost obdaništa
 4. Program rada i nastavne aktivnosti

Osim ovih prednosti, roditelji imali dosta poteškoća prilikom prijavljivanja za državno obdanište jer mesta nema dovoljno čak i za one koji ispunjavaju neophodne uslove, a to je između ostalog da su oba roditelja zaposlena, a liste čekanja su duge.

Treba imati u vidu da privatna obdaništa u okviru svojih redovnih aktivnosti imaju časove sporta, jednog ili više stranih jezika, umetničke radionice, časove plesa ili baleta - i sve to je najčešće uključeno u cenu.

Deca obavljaju ove korisne aktivnosti za vreme boravka u obdaništu, tako da nije neophodno, voditi ih posle na dodatne časove.

PO ČEMU SE PRIVATNO OBDANIŠTE VRAPČIĆI RAZLIKUJE OD DRUGIH PRIVATNIH?

Sagledali smo više aspekata i istakli bi sledeće:
 • Mogućnost celodnevnog boravka u obdaništu (7.30 - 18.00)
 • U Vrapčićima se sve vreme priča na engleskom i intenzivno uči nemački jezik. Kod nas postoji mogućnost da dete uči i kineski jezik.
 • Mogućnost produženog boravka za školsku decu (7.30 - 14.00 i 11.30 – 18.00). U produženom boravku učimo engleski i nemački.
 • Mogućnost večernjeg (18.00 – 22.00) i noćnog boravka (18.00 –10.00 sledećeg dana) za decu iz vrtića i za školsku decu
 • Dijalog sa roditeljima: regularni izveštaji i evidencija napretka deteta, direktan dijalog sa vaspitačima i stručnim saradnicima
 • Česte priredbe i nastupi na javnim scenama Beograda – aktivno učešće dece u kulturnom životu grada
 • Kuća u kojoj je obdanište ograđena je sa svih strana i u nju se ulazi kroz duplu kapiju, sve je pokriveno video nadzorom, tako da je bezbednost vaše dece zagarantovana
 • Nudimo prevoz dece iz bilo kog kraja Beograda «od vrata do vrata». Prevoz dece se vrši uz poštovanje svih propisa i mera bezbednosti
Privatno obdanište Vrapčići, Vračar, Neimar, Čubura, Beograd
Predavači u privatnom obdaništu Vrapčići, Vračar, Neimar, Čubura, Beograd

I TO NIJE SVE...

Imamo ekskluzivne predavače kao što su Konstantin Kostjukov, Mika Aleksić i Oleg Kirejev.

Prvak i direktor Baleta Narodnog pozorišta, koreograf, kao i prvak Baleta Teatra Ševčenko u Kijevu Konstantin Kostjukov u našem vrtiću radi sa decom po metodi čuvenog baletskog pedagoga Agripine Vaganove iz Sankt Peterburga i tako im prenosi metodiku  klasične forme.

Scenarista i reditelj Miroslav Mika Aleksić već 40 godina radi sa decom i mladima. Njegova škola glume poznata je po tome što decenijama stvara najpoznatija imena našeg glumišta. Nikola Kojo, Boris Milivojević, Nebojša Glogovac, Nikola Đuričko, Mirjana Joković, Gordan Kičić, Vuk Kostić, samo su neki od Mikinih "malih ljudi". Upravo on vaše “male ljude” uči glumi.

Oleg Kirejev je svetski poznati saksofonista i prvi ruski muzičar koji kombinuje etničke džez motive sa narodnim instrumentima. Objavio je 15 albuma džez muzike, a njegov album "Mandala" nominovan je za Gremi nagradu kao najbolji savremeni džez album. Ovaj temperamentni umetnik svetskog glasa deci će držati muzičke radionice i upoznati ih sa svim instrumentima, tako da će deca kada „diplomiraju“ u Vrapčićima znati koji sve instrumenti čine orkestar. Takođe, nudimo im i individualne časove klavira i pevanja.

Sarađujemo sa Karate klubom Žandarmerija, jednim od najuspešnijih karate klubova u Srbiji. Treninge u našem vrtiću drže državni reprezentativci i studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji imaju veliko iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta.

Direktor i su-osnivač “Vrapčića” je Ana Poletaeva, pedagog i profesor istorije, koja se posvetila razvoju na polju pedagogije, usmerivši se na predškolsko obrazovanje. Radno iskustvo stekla je u uglednim školama i gimnaziji, a nastavila ga kroz osnivanje i razvoj višejezičkih vrtića i produženih boravaka.

Privatni vrtić Vrapčići nalazi se u centru Beograda, u prelepoj kući, u mirnom delu Vračara, odmah pored Neimarskog parka.

#Vračar #Neimar #Čubura

KOJI JE PROGRAM OBDANIŠTA VRAPČIĆI? ŠTA JE NAŠ CILJ I KAKO GA POSTIŽEMO?

U našem obdaništu sprovodimo program koji podstiče spoznajni, društveni, duhovni, osećajni i telesni rast i razvoj. Podstičemo i osposobljavamo decu za sve oblike sporazumevanja, kao i umetničkog izražavanja kroz pokret, muziku i likovno. Deca se kod nas slobodno igraju i rade, kreću, brinu o okolini, komuniciraju sa prijateljima i odraslima i stiču raznovrsne veštine.

Da bi mame i tate bile upoznate kako “vrapčići” rastu i napreduju u obdaništu obezbeđen je:

 • dijalog sa roditeljima
 • regularni izveštaji i evidencija napretka deteta
 • direktan dijalog sa vaspitačima i stručnim saradnicima

U procesu učenja mi ne kritikujemo decu, jer svako dete iz svake obrazovne grupe mora da ima svoj pogled na svet. Ali, istovremeno sarađujemo sa ostalim članovima porodice kako bi gajili zajedničke vrednosti u pogledu vaspitanja i u vrtiću i u porodici.

Istakli bi i...

 • Za svaku nedelju, pravimo poseban plan aktivnosti
 • Svake nedelje slikamo, radimo sa plastelinom, pravimo aplikacije i različite rukotvorine, na taj način naši vrapčići razvijaju maštu svojim rukama.
 • Mi se igramo, družimo se, rastemo, a i dobijamo pravo znanje.
 • Volimo i da učimo, razvijamo govor, učimo da brojimo i upoznajemo svet oko nas. Sve to radimo na engleskom jeziku, kroz posebno osmišljene šarolike aktivnosti.
 • Svaki dan naši vrapčići, obavezno provode vreme u igri i na otvorenom. Imamo svoje malo dvorište, gde redovno izlazimo, igramo se, sadimo biljke i brinemo o njima. A na 100 metara od nas je i Neimarski park, gde takođe vrapčići vole da se igraju i da se druže.
 • Za naše vrapčiće koji vole da pevaju i igraju - odabrali smo najbolje predstavnike kulture - baletsku školu Konstantina Kostjukova i poznatog muzičara i saksofonistu Olega Kirejeva.
 • Tu su i za naše vrapčiće škola glume, sporta i karatea sa Igorom Krstinim – Direktorom karate kluba Žandarmerija, škola stranih jezika engleskog, nemačkog i kineskog.
 • Prostor za naše vrapčiće je opremljen sa puno ljubavi i ukusa, lep nameštaj, oprema, igračke posuđe, zelenilo – sve to kako bi se dete osećalo srećno i prijatno u vrtiću i boravku
 • Naše osoblje su mladi stručnjaci, sa iskustvom u obrazovanju, puno ljubavi prema svojem radu, koji svaki dan žele da napreduju i da proces rada sa decom naprave zanimljivim i uspešnim.
 • U našem obdaništu i boravku imamo i mogućnost večernjeg i noćnog boravka. Odlična mogućnost za roditelje da izađu u bioskop, pozorište, na večeru, a da ostave svoju decu na sigurnom i prijatnom mestu.
 • Pažljivo smo proučili interesovanja i želje roditelja. Većina roditelja žele da njihova deca fakultativno uče jezike, idu na sport, razvijaju se u umetničkom pogledu. Sve to, smo uključili u naš osnovni program, kako roditelj ne bi ima potrebe da traži dodatne aktivnosti za svoje dete van vrtića. Sve te bitne za razvoj deteta aktivnosti, u Vrapčićima predavaju, najbolji predstavnici iz svoje oblasti...
Ovim pristupom podržavamo prirodnu želju dece da uče, razvijamo njihovo kritičko razmišljanje i inidvidualnost u procesu učenja.
Image
Image

KAKO MI BRINEMO ZA ZDRAVLJE DECE I NJIHOVU ISHRANU?

Naš moto je “zdrav duh u zdravom telu”. Naš cilj je zaštita zdravlja dece, formiranje kulture zdravlja i motivacija dece da se vodi zdrav život. Zato vaspitači svakog jutra sa decom rade gimnastiku. Svaki dan ih vode u šetnju. To je dodatak našem sportskom programu.

Posebnu pažnju posvećujemo zdravoj ishrani dece, jer je ona, pored fizičke aktivnosti, temelj njihovog zdravlja i uspeha u učenju. Ishrana u našem obdaništu bazirana je na zdravim i ukusnim proizvodima iz sertifikovanih uzgajivačnica. Mi veoma brinemo o hrani koju nudimo deci.

Naš kuvar, sa kojim  godinama sarađujemo, sastavlja svoje menije pod nadzorom nutricioniste. Dnevni meni je prilagođen uzrastu dece i kaloričnoj vrednosti jela. Naš fokus je na povrću i voću, pored ribe.

Mi koristimo nemasnu hranu i važno nam je da deca razumeju kakvu hranu jedu, na primer zašto je ponekad važno da pojedu svežu šargarepu.

Kompletna ishrana u vrtiću je raspodeljena u 4 obroka i čine je zdrav doručak i užina (kaše i voće), supe, kuvana jela i salate. Iz ishrane su izbačeni prženi i veštački obroci.

Jelovnik se sastavlja na 10 dana i roditelj svakodnevno može da se upozna sa sadržajem jelovnika.

POGLEDAJTE NAŠE VRAPČIĆE

Uvek osmeh, a on govori sve ❤

Balet

Crtanje

Prijateljstvo

Sitna motorika

Igra

Učimo engleski

Kreativnost

Igra u prirodi

Akcija

Dajemo10% popusta za upis dece do kraja septembra

Dajemo
10% popusta
za upis dece do kraja septembra

Dragi roditelji,

Termin OTVORENIH VRATA je prilagođen Vašim obavezama
. Ostavite nam Vaš broj telefona u kontakt formi ispod ili nas pozovite, kako bi se dogovorili o poseti našem vrtiću i informisali o našoj ponudi i svemu što vas zanima u vezi sa Vrapčićima. Adresa našeg privatnog obdaništa je Kornelija Stankovića 19, Vračar (Neimar). Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Zakažite svoju posetu, i uverite se, da smo pravi izbor za vas. Pozovite nas ili nas kontaktirajte putem forme ispod!
Molimo popunite obavezno polje.
Molimo popunite obavezno polje.
Molimo popunite obavezno polje.

Internacionalni vrtić „Vrapčići“

Radno vreme

  Ponedeljak - Petak
07:30 – 18:00

Pratite nas

Please publish modules in offcanvas position.