Image
Internacionalni vrtić Beograd

VRTIĆ ZA SVESTRANI RAZVOJ VAŠEG DETETA

Naš program smo razvili u 5 svestranih koraka.

Image

1. korak

Image

2. korak

Image

3. korak

Image

4. korak

Image

5. korak

Image

1. PRVI KORAK KA SVESTRANOSTI JE JEZIK

1-korak-jezik.png

Mi smo jedini autentican vrtic u Beogradu sa nekoliko vodecih svetskih jezika!

U Engleskoj ili Ruskoj grupi, u zavisnosti od izbora roditelja, naši visokokvalifikovani pedagozi i vaspitaci uz trud i mnogo ljubavi poducavaju decu Engleskom, Ruskom, a dakodjer Nemackom i Kineskom jeziku. Kroz svakodnevnu komunikaciju sa vaspitacima na izabranom jeziku, bogat obrazovni program, prozet raznovrsnim igrama, Vase dete ce savladati jezike sa lakocom!

Engleske radionice osmišljava, izvodi i sa decom uživa Iskra Branković – jedan od vodecih i veoma iskusnih u radu sa decom pedagoga Engleskog jezika. 

Izbor jezika u nasom vrticu je neslucajan. Engleski jezik je besporno jedini vodeci na kome se najviše govore na svetu. Medjutim zbog rastućeg ekonomskog, vojnog i političkog uticaja Rusije, Ruski jezik je sve više tražen. Isto se odnosi/vazi i premo/za Kineski jezik. Srbija takodjer ostvaruje visok nivo saradnje sa zemljama nemačkog govornog područija kao što su Nemačka, Švajcarska, Austrija. Tako da znanje Engleskog, Ruskog, Nemackog ili Kineskog jezika pruzi vise sanse i obezbedjuje bolju buducnost vasem detetu!

Da li znate:

 • Drugi jezik podstiče stvaranje dodatnih sinapsi u mozgu sto u kasnijem uzrastu moze biti vrlo značajno u daljim školskim uspesima. Mnogojezičnost takođe daje širinu razumevanja sveta oko nas.
U ranom uzrastu deca imaju sposobnost da usvajaju velikom brzinom neverovatan broj reči, a da toga nisu ni svesni. Deca uce jezike kroz igru, bez dodira sa gramatikom, spontano i samim tim i mnogo produktivnije.
Image
Image

2. DRUGI KORAK SU ZDRAV DUH I TELO

privatni vrtić vs. državni vrtić

Fizička aktivnost je jedan od najvažnijih spoljašnjih faktora uticaja na razvoj i rast dece.

Zato vaspitači svakog jutra sa decom rade gimnastiku i izvode ih u šetnju u prirodu, a prolazimo i kroz skolicu sporta, Karate i plivanje!

Školicu sporta i Karatea za naše najmlađe vodi Igor Krstin – Direktor karate kluba Žandarmerija, koji je jedan od najuspešnijih karate klubova u Srbiji. Treninge pored njega drže i državni reprezentativci i studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji imaju veliko iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta.

Naši vrapčići plivaju u svim vremenskim uslovima u zatvorenom bazenu sa slanom vodom i idealnom temperaturom za decu, od 30 stepeni, dva puta nedeljno. Časovi plivanja održavaju se dva puta nedeljno u saradnji ca centrom "Zdravo dete". Slana voda nije agresivna za razliku od hlorisane vode, ona osvežava, jača mišiće, stimuliše rad srca i cirkulaciju, tonifikuje kožu i opušta. Takođe, slana voda poboljšava psihomotorni razvoj, varenje i režim spavanja kod dece.

Kako sport utiče na vaše dete?

 • Povećava samopouzdanje deteta;
 • Poboljšava socijalne veštine;
 • Uči dete da pobeđuje i gubi;
 • Dovodi do veće discipline i emocionalne kontrole deteta;
 • Stavlja akcenat deteta na timski rad, od ranog uzrasta.
Image
Image

3. TREĆI KORAK KA SVESTRANOSTI JE UMETNOST

Umetnost zauzima veoma znacajno mesto u razvoju deci, odnosno formacije decije psihe i motorike,  podsticanje dece ka maštovitosti, estetskim pojmovima i prikazivanju svog ličnog života.

U dobo digitalne ere roditelji imaju veliku brigu kako da sacuvaju emotivnost i dobro psihicko stanje svoje dece. Umetnost je za to idealno resenje.

“Vrapcici” vrtic pruzi svojim polaznicima siroki izbor umetnih aktivnosti: casovi plesa i baleta, glume I muzike.

privatni vrtić vs. državni vrtić

Ples i balet sa Konstantinom Kostjukovim:

Časove plesa i baleta u našem vrtiću kurira/nadgleda prvak i direktor Baleta Narodnog pozorišta, koreograf, kao i prvak Baleta Teatra Ševčenko u Kijevu Konstantin Kostjukov.

Sa decom rade po metodi čuvenog baletskog pedagoga Agripine Vaganove iz Sankt Peterburga i tako im prenosi metodiku klasične forme.

Pored Kostjukova, sa decom radi i prva solistkinja i prvakinja Baleta Narodnog pozorišta Tamara Ivanović.

privatni vrtić vs. državni vrtić

Gluma sa Đorđom Krećom

Deca su rođeni glumci. Dramska grupa je prilika da se deca oslobode i da rade ono što već dobro znaju, da zaplivaju u beskrajnom moru mašte. Na dramskim radionicama deca kroz različite uloge i situacije izražavaju svoje misli i emocije, iznalaze rešenja, ostvaruju sopstvene ideje. Na taj način izgrađuju samopouzdanje, imaju osećaj da mogu ići u nepoznato, to im je novi izazov.

Na časovima glume deca će imati priliku da se upoznaju sa osnovama glumačke tehnike, vežbama koncentracije, disanja, govorne artikulacije i ostalim vežbama potrebnim za osnovno kretanje i igru na sceni.

privatni vrtić vs. državni vrtić

Muzičko obrazovanje sa Olegom Kirejevim

Osim stalnog programa muzičkog obrazovanja koji se odvijaju dva puta nedeljeno.

Muzičke radionice po ekskluzivnom programu, od septembra 2019. godine vodiće Oleg Kirejev, svetski poznati saksofonista i prvi ruski muzičar koji kombinuje etničke džez motive sa narodnim instrumentima.

Ovaj temperamentni umetnik svetskog glasa deci će držati muzičke radionice i upoznati ih sa svim instrumentima, tako da će deca kada „diplomiraju“ u našem vrtiću znati koji sve instrumenti čine orkestar.

Takođe, deci nudimo i individualne časove klavira i pevanja.

Image

4. ČETVRTI KORAK JE RAZVIJANJE EMPATIJE I INTELIGENCIJE

mentalna-aritmetika.png
privatni vrtić vs. državni vrtić

EMPATIJA (saosecajnost) je glavna životna veština na kojoj počiva razvoj inteligencije, socijalne prilagodbe i duhovnih kvaliteta.

Naučnici su proučavali nivo empatije kod dece i zaključili su da uspešni studenti sa liderskim osobinama imaju visok nivo empatije.

Veoma je bitno razvijati empatiju kod male dece, jer oni nemaju tu naviku od malena. Zato u nasom vrticu “Vrapcici” trudimo se da preusmeravamo ka tomu malisane kroz raznovrsne zajednicke aktivnoste ciljane na rad u grupama I socijalizaciju, interakciju sa biljnim i životinjskim svetom:

 • Jedna od nedeljnih sezonskih aktivnosti naših najmlađih je SAĐENJE BILJAKA. U bašti će dodirnuti zemlju i seme, uočiće razlike između biljaka u boji i veličini, osetiće različite mirise, čuće zvuke insekata. Što je veća interakcija deteta sa svetom koji ga okružuje, biće veće i njegovo životno iskustvo, a samim tim i bogatiji rečnik kojim će se dete izražavati i svoja iskustva deliti sa drugima.
 • IZLETI su sastavni deo našeg vrtića. Na izletima deca stiču nova znanja i dobijaju nove informacije, zajedno u društvu sa svojim drugarima iz vrtića. Na njima se deca susreću sa ljudima različitih profesija i zanimanja. Izleti tako mogu kod mališana da probude želju da se oprobaju u nečem novom, ispitaju i pokažu svoje umeće i talenat ili počnu da maštaju da jednog dana postanu lekari, profesori, naučnici, graditelji. Takodje imamo izleti u prirodu, na farme sa zivotinjama, kampovi.
 • Naši Vrapcici otkrivaju i TAJNE STARINSKIH ZANATA! Svet se vrti, ti ga oblikuj po svojoj želji. Rad sa GLINOM je deci oduvek pružao veliko zadovoljstvo. Ručnom izradom keramičkih predmeta uz igru, deca postižu sklad između tela i uma kreativnim putem.

Razvoj INTELIGENCIJE malog deteta određuje se formiranjem procesa poznavanja - percepcije, pamćenja, razmišljanja, mašte, govora i pažnje. Period razvoja do 7 godina je veoma bitan jer se poklapa sa periodom najvece mozdane aktivnosti. MENTALNA ARITMETIKA je idealno resenje za ranji razvoj inteligencije. U osnovnom programu, kroz igru, sa decom radimo časove mentalne aritmetike.

Tehnika mentalne aritmetike, predstаvlja izvođenje osnovnih računskih operacija (sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje), bez ikakvih pomoćnih i spoljašnjih instrumenata/uređaja (digitron, papir i olovka ili računar).

Prednosti mentalne aritmetike:

 • Zabava i učenje kroz igru
 • Poboljšanje pažnje dece
 • Poboljšanje koncentracije dece
 • Razvoj moždanih funkcija
Image
Image

5. PETI KORAK ZDRAVE NAVIKE

Privatni Vrtić Vrapčići ishrana dece, Vračar, Beograd

Posebnu pažnju posvećujemo zdravoj ishrani dece, jer je ona, pored fizičke aktivnosti, temelj njihovog zdravlja i uspeha u učenju.

Vrtić “Vrapcici”poseduje svoju kuhinju, kao i svoj meni prilagođen deci u razvoju, te je kvalitet ishrane zagarantovan!

Naš kuvar, sa kojim godinama sarađujemo, sastavlja svoje menije pod nadzorom nutricioniste. Dnevni meni je prilagođen uzrastu dece i kaloričnoj vrednosti jela. Naš fokus je na povrću i voću, pored ribe.

Mi koristimo nemasnu hranu i važno nam je da deca razumeju kakvu hranu jedu, na primer zašto je ponekad važno da pojedu svežu šargarepu.

Kompletna ishrana u našem privatnom vrtiću je raspodeljena u 4 obroka i čine je zdrav doručak i užina (kaše i voće), supe, kuvana jela i salate. Iz ishrane su izbačeni prženi i veštački obroci.

Meni se menja svake nedelje.

Internacionalni vrtić Vrapčići nalazi se u centru Beograda, u prelepoj kući,
u mirnom delu Vračara, odmah pored Neimarskog parka.

Nudimo prevoz dece iz bilo kog kraja Beograda «od vrata do vrata».
Prevoz dece se vrši uz poštovanje svih propisa i mera bezbednosti.

ZAŠTO RODITELJI BIRAJU NAŠ VRTIĆ

 • Svestrani program za vaše dete
 • Internacionalno okruženje
 • Fleksibilno radno vreme: u našem vrtiću imamo i mogućnost večernjeg i noćnog boravka. Odlična mogućnost za roditelje da izađu u bioskop, pozorište, na večeru, a da ostave svoju decu na sigurnom i prijatnom mestu.
 • Nudimo prevoz dece iz bilo kog kraja Beograda «od vrata do vrata». Prevoz dece se vrši uz poštovanje svih propisa i mera bezbednosti.
 • Male grupe
 • Sami pripremamo svoje obroke sa pažnjom i ljubavlju
 • Bezbednosti! Kuća u kojoj je vrtić ograđena je sa svih strana i u nju se ulazi kroz duplu kapiju, sve je pokriveno video nadzorom, tako da je bezbednost vaše dece zagarantovana.

CENA VRTIĆA

Cena na mesečnom nivou iznosi 450e.

U cenu je uključeno: hrana, obrazovne aktivnosti, muzika, sport, balet i/ili gluma po izboru, mentalna aritmetika.
Nije uključeno prevoz i plivanje.

Sve BITNE AKTIVOSTI za RAZVOJ DETETA roditelji dobijaju NA JEDNOM MESTU, tako da nemaju potrebe da traže dodatne aktivnosti za svoje dete van vrtića.

Dragi roditelji,

Termin OTVORENIH VRATA je prilagođen Vašim obavezama. Ostavite nam Vaš broj telefona u kontakt formi, kako bi se dogovorili o poseti našem vrtiću i informisali o našoj ponudi i svemu što vas zanima u vezi sa Vrapčićima. Adresa našeg privatnog vrtića je Kornelija Stankovića 19, Vračar (Neimar). Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Dođite, i uverite se lično, da smo pravi izbor za vas i vaše dete.
Molimo popunite obavezno polje.
Molimo popunite obavezno polje.
Molimo popunite obavezno polje.

Internacionalni vrtić „Vrapčići“

Kornelija Stankovića 19
11000 Vračar , Beograd

Radno
vreme

Ponedeljak - Petak
07:30 – 18:00

Internacionalni vrtić „Vrapčići“

Radno vreme

  Ponedeljak - Petak
07:30 – 18:00

Pratite nas

Please publish modules in offcanvas position.