Ples i balet

MI VOLIMO PLES I BALET!

U našem vrtiću časove plesa i baleta drži prvak i direktor Baleta Narodnog pozorišta, koreograf, kao i prvak Baleta Teatra Ševčenko u Kijevu Konstantin Kostjukov

Pored Kostjukova, sa decom radi i prva solistkinja i prvakinja Baleta Narodnog pozorišta Tamara Ivanović.

Deca predškolskog uzrasta su izuzetno aktivna i zato veoma reaguju na ritam i ples. Ples je za decu najprirodniji način slobodnog izražavanja pomoću koga stiče znanje i veštinu, uči ritmičke pokrete i razvija motoriku. Pored kreativnosti, deca kroz plesni pokret razvijaju komunikaciju, koncentraciju, pamćenje, samodisciplinu. Možemo reći da ples utiče na celokupni razvoj deteta. Izvođenje plesnog programa pozitivno utiče na ukupan razvoj dece i njihovu senzitivnost za muziku i umetnost.

Ples i balet sa Konstantinom Kostjukovim u vrtiću
Konstantin Kostjukov Vrtić Vrapčići Beograd
Tamara Ivanović ples i balet - Internacionalni vrtić
Ples i balet za decu

Cilj ovog programa je da se deci predškolskog uzrasta približi svet plesne umetnosti kroz tehnike klasičnog baleta i ritmike, kao i da razvijaju okretnost, veštinu i harmoniju pokreta. To se postiže kroz igru, priču i zabavu. Kroz zajedničko vežbanje deca razvijaju osećaj prostora, razvijaju motoriku i osećaju ritam. Posebna pažnja se posvećuje razvoju mašte, pažnje i koncentracije.

Naš program sadrži osnovne gimnastičke i baletske elemente dizajnirane u zanimljivoj koreografiji. Zašto?

Balet i ples omogućavaju pravilan razvoj tela, ojačavaju kičmu, leđa, stomačne mišiće i kompletnu muskulaturu nogu i ruku. Balet i ples pomažu pravilnom držanju tela, otklanjanju pogrbljenosti i potpomažu kod ispravljanja ravnih tabana kod dece. Pozitivno utiču na koordinaciju, koncentraciju, pamćenje, disciplinu (mentalnu i fizičku), razvija se osećaj za ritam, sluh, muzikalnost i maštu.

Program je baziran na metodama čuvenog baletskog pedagoga Agripine Vaganove iz Sankt Peterburga. Kostjukov na taj način, kroz časove deci prenosi metodiku ruske klasične forme.

Časovi baleta i plesa u našem vrtiću uz Konstantina Kostjukova održavaju se 2 puta nedeljno.

Pogledajte šta Vaše dete dobija ako se odlučite za naš program.
Upis tokom cele godine!

Internacionalni vrtić „Vrapčići“

Radno vreme

  Ponedeljak - Petak
07:30 – 18:00

Pratite nas

Please publish modules in offcanvas position.