Muzičko obrazovanje

MI SMO MUZIČARI!

Muzika je značajna za razvoj svakog deteta. Utiče na razvoj umnih sposobnosti i na izgrađivanje estetskog odnosa prema muzici i umetnosti. Muzičke aktivnosti mogu doprinositi jačanju komunikacionih veština, razvoju motorike, koncentracije, ritma, sluha, pokreta. Zato je važno da se sa muzičkim aktivnostima krene od malih nogu i da se susreti deteta sa muzikom ostvaruju putem igre. Kroz igru se dete razvija, uči i bogati svoja prva iskustva.

Naš program muzičkog obrazovanja sadrži brojne aktivnosti poput pevanja, ritmike, sviranja, učenja muzičkih pojmova, igranja, slušanja muzike, istraživanja, upoznavanje instrumenata... Uz sve to, radimo uz muziku koju deca vole, a to je pre svega popularna muzika. Krajnji cilj ovog programa je da razvijemo kod dece interes za instrumente, interpretaciju i ljubav prema muzici i umetnosti uopšte.

Naglašavamo da deca koja se u predškolskom uzrastu bave muzikom brže i sa većom tačnošću savladavaju probleme u igrama. Povučenoj deci koja imaju teškoće u ostvarivanju socijalnih kontakata, muzičke aktivnosti omogućavaju da se izraze, da kroz pesmu i igru učestvuju u aktivnosti i razviju osećaj kolektivnog duha. Deca kroz muziku lakše razumeju sebe i druge, lakše izražavaju unutrašnje emocije i razvijaju samopouzdanje.

U našem vrtiću vaša deca mogu da pohađaju individualne časove klavira i pevanja, kao i specijalne muzičke radionice.

Ljubav prema muzici vašoj deci razvijaće i Oleg Kirejev, svetski poznati saksofonista i prvi ruski muzičar koji kombinuje etničke džez motive sa narodnim instrumentima. Ovaj temperamentni umetnik svetskog glasa, nominovan 2007. za Gremi nagradu, deci će držati muzičke radionice u okviru kojih će se deca upoznavati sa svim instrumentima, tako da će deca kada „diplomiraju“ u Vrapčićima znati koji sve instrumenti čine orkestar.

Časovi muzičkog obrazovanja u našem vrtiću održavaju se 2 puta nedeljno.

Muzičko obrazovanje sa Olegom Kirijevim u beogradskom vrtiću Vrapčići

Pogledajte šta Vaše dete dobija ako se odlučite za naš program.
Upis tokom cele godine!

Internacionalni vrtić „Vrapčići“

Radno vreme

  Ponedeljak - Petak
07:30 – 18:00

Pratite nas

Please publish modules in offcanvas position.